10 tips voor een goede leider – 10 eigenschappen van persoonlijk leiderschap

Wat is persoonlijk leiderschap?

10 tips voor een goede leider – 10 eigenschappen van persoonlijk leiderschap

Wat is persoonlijk leiderschap? Een recent boek, Hoe kun je leiden? The Inside Secrets of Top Leaders door Karen Austin biedt uitstekend advies voor iedereen die leiderschapsvaardigheden onder de knie wil krijgen. Hier zijn 10 tips uit het boek die je kunt toepassen op je eigen leiderschapsstijl en deze effectiever kunt maken.

Persoonlijk leiderschap gaat over het gebruiken van je sterke punten om het voortouw te nemen in plaats van het lot en de kansen je pad te laten bepalen. Persoonlijk leiderschap begint wanneer je ervoor kiest om je eigen levensmentor te zijn en te leven volgens een eenvoudige, persoonlijke missie die je kernwaarden en levensambities weerspiegelt. Deze missie biedt een raamwerk waarmee u uw ervaringen uit het verleden kunt onderzoeken om uw sterke punten, interesses, vaardigheden, waarden, talenten en motivaties te identificeren. Het zal je ook helpen je gedachten, overtuigingen en acties te ordenen ter ondersteuning van deze kernwaarden.

Wanneer u deze methode toepast op uw leiderschapsstijl, moet u uw persoonlijke leiderschapsvaardigheden verbeteren door gebruik te maken van de tien eigenschappen die in de vorige sectie zijn genoemd meer info op deze site. Daarbij ontwikkel je de volgende eigenschappen: zelfdiscipline, zelfsturing, visie, integriteit, motivatie, assertiviteit en assertieve zelfverzekerdheid. Bovendien, als je een goede leider wilt worden, moet je een goede volger zijn. Hieronder volgen enkele suggesties om anderen te motiveren:

Klik hier: Anker & Kompas

Sue Fowler