Top Speed Car – Is Chip Tuning Bad voor je auto?

ECU-afrekening, of ecu-afstemming, wordt nu een algemeen geaccepteerde manier van motorafstemming voor auto’s. Hiermee kunt u het vermogen van de auto’s, motorvermogen en een zeer positieve impact op het hantering van het voertuig vergroten. Deze techniek wordt vaak gebruikt door professionele raceauto-stuurprogramma’s en die die gewoon het geluid van hun auto willen verbeteren.

De meeste mensen die Ecu-Tuning gebruiken, doen dit voor cosmetische doeleinden. Ze willen hun auto kunnen aanpassen zonder meer geld te hoeven betalen om het te wijzigen. Als u een auto koopt die in de fabriek geïnstalleerde motoren heeft geïnstalleerd en vervolgens uw eigen motoren installeert, ziet u enorme besparingen in het brandstofverbruik. De meeste chauffeurs kunnen grote verbeteringen zien in het brandstofverbruik door slechts één ding te veranderen, maar als u besluit om deze route te nemen, moet u rekening houden met het type extra stroom dat u verandert om in uw auto te zetten.

Is chip tuning slecht voor je auto? De meeste mensen beschouwen dit niet als een probleem. Wat ze misschien niet weten, is dat elke keer dat je van een stock-engine naar één met een chip overschakelt, er verschillende systemen zijn die moeten samenwerken. De meeste enthousiastelingen zullen deze problemen alleen opmerken als ze een lang proces van het vervangen van motoren doorlopen en vervolgens de timingriemen vervangen en vervolgens de hele motor opnieuw opzien.

Een van de belangrijkste redenen die veel autoliefhebbers in chip-afstemming raken, is omdat ze machtswinsten willen. Machtswinsten komen op wanneer de hoeveelheid brandstof die door uw motoren stroomt op een hoger tarief stimuleert dan het tarief waarop het uitstromen. Als de motor wordt afgesloten wanneer de brandstof inactief is, loopt de auto voor een kortere hoeveelheid tijd. Als de motor continu draait, loopt de motor langer.

Om maximaal vermogen te bereiken, zorg er dan voor dat u weet wat u doet. Dit is een spannende en aangename hobby, maar het is ook een risicovolle onderneming. De beste manier om ervoor te zorgen dat u uw auto niet beschadigt, is om te onderzoeken voordat u begint. Leer zoveel als je kunt over de verschillende componenten die betrokken zijn bij chiptuning en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste informatie over hen. Krijg alles wat je nodig hebt georganiseerd voordat je begint, zodat je geen materiaal verliest terwijl je vooruitgaat.

Een laatste tip: Voordat u begint met het afstemmen van uw motor, zorg er dan voor dat u een betrouwbare gids hebt. Zonder een goede gids brengt u mogelijk iets heel duurs en zelfs onvervangbaar in uw motor. U kunt eenvoudig een gids voor uw auto op internet vinden. Chip Tuning is een geweldige hobby waar veel mensen van genieten, maar het is een ernstige zaak die serieus moet worden genomen.

Vraagt ​​u zich af wat ChipPerformance.nl chiptuning voor uw voertuig kan betekenen? Klik hier

Sue Fowler