Waar zijn terrazzotegels van gemaakt?

Waar zijn terrazzotegels van gemaakt?

Wat zijn terrazzotegels? Terrazzo is een oud Italiaans woord voor rots of steen en deze tegels worden al duizenden jaren in bouwconstructies gebruikt. Het werd ook door de rijken gebruikt om hun huizen te bouwen, want het was een zeer gemakkelijke manier om de stenen aan elkaar te verzegelen zonder het gebruik van cement, mortel of ander bindmiddel. Maar als u dit soort werk zelf doet, vraagt u zich misschien af wat voor soort lijm u moet gebruiken om de tegels goed in elkaar te zetten. Gelukkig zijn er veel soorten lijm voor u beschikbaar, zodat u degene kunt kiezen die het meest geschikt is voor uw projecten.

Wat zijn terrazzotegels

Een van de beste soorten lijm voor terrazzotegels is lijm op waterbasis terrazzo tegels. Dit komt omdat lijm op waterbasis de poriƫn van de marmer- of granietsteen kan binnendringen en het voor u gemakkelijker zal zijn om de perfecte hoeveelheid lijm op elk stuk terrazzotegel te krijgen. U moet ervoor zorgen dat de lijm die u gebruikt goed met water wordt gemengd. Het gebruik van goedkope lijm kan je hele project verpesten, dus je zult je huiswerk moeten maken en de beste lijm voor de klus moeten vinden.

Als u problemen ondervindt bij het samenvoegen van de tegels of als u gewoon reparaties wilt uitvoeren aan een deel van uw project, dan moet u mastiek of voegmiddel gebruiken als back-up voor de lijm die u gebruikt. Dit scheelt u veel tijd en ook het repareren of vervangen van uw tegels wordt door de extra lijmkracht een stuk eenvoudiger. U zult merken dat de voeg nat begint te worden op plaatsen waar het niet hoort, maar dit is in orde, dus u moet er gewoon voor zorgen dat u het goed afspoelt nadat u klaar bent met het werken met de voeg.

Voor meer info klik je deze site aan: https://www.retrotegels.nl/

Sue Fowler